Dani Općine

 

 

 

Dani Općine 2023.god. 20.04-23.04.2023.

Dana 20.04.2023.god. obilježen je Dan  općine Jarmina.  Obilježavanje je započelo  odavanjem počasti za sve poginule u Domovinskom ratu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika žrtvama iz Domovinskog rata.

Nastavilo se otvorenjem novog dječjeg igrališta,  te vanjskog vježbališta  igrališta su otvorili Željko Kolar, župan krapinsko-zagorski i načelnik općine Jarmina Goran Ileković.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i priznanja Općine. Ovogodišnji laureati su: Klara Crčić – Zlatna zlatna plaketa za izuzetno ostvarenje na području kulture i znanosti, Kristijan Nemec – Zlatna plaketa za izuzetno ostvarenje na području znanosti, Željko Varga – Srebrna plaketa za izuzetno ostvarenje na području kulture, NK Borinci – Zlatna plaketa za izuzetno ostvarenje na području sporta, Robert Babić – Zlatna plaketa za izuzetan doprinos u sportu i radu s mladima, Josip Mikulec – Zahvalnica za doprinos vizualnom izgledu Jarmine i izgradnja svetišta.

Župan Kolar proglašen počasnim građaninom Jarmine, najistočnije zagorske općine

U svom je govoru župan Kolar istaknuo kako su korijeni uvijek korijeni te da veza Zagoraca, koji su došli poslije Drugog svjetskog rata u Jarmine i tu formirali svoje obitelji te srasli sa slavonskom ravnicom, s njihovim zavičajem još uvijek postoji i postojat će. 

 

Dani Općine 2022.god. 21.04-07.05.2022.

 

Polaganjem vijenaca na spomeniku žrtvama Domovinskog rata te svečanom sjednicom  obilježen je Dan  općine Jarmina.

Među brojnim gostima i načelnicima i izaslanicima susjednih općina Vukovarsko-srijemske županije, vijenac je položio i župan Krapinsko – zagorske županije gosp. Željko Kolar koji je sudjelovao i na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Župan Željko Kolar najavio je  koncert „Zagorje Jarmini“ u suradnji s Radijem Kaj koji će se održati u lipnju ove godine, te istaknuo kako Županija stipendira četiri studenta, a uključila se i u obnovu župne crkve i doma branitelja. „U lipnju ćemo darovati i dječji vrtić s našim tradicijske drvenim igračkama te ćemo jedan instrument darovati općinskom novom tamburaškom sastavu“, naglasio je  župan Kolar.

 
 

 

Dani općine završavaju u subotu  07. svibnja i to izložbom starodobnih vozila kada im gostuje „8. Slavonski oldtimer rally” koja će se održati od 12 do 14 sati ispred kino sale, odnosno na parkingu trgovine Boso.

Dani Općine završeni su u subotu 07. svibnja izložbom starih automobila koje je organizirao Vinkovački Oldtimer klub “Stari sjaj”, koji postoji već 11 godina, ima 40 članova i okuplja ljubitelje starih automobila i motocikla iz cijele Vukovarsko-srijemske županije, organizirao je oldtimer susret i druženje naslovljeno VIII. Slavonski oldtimer rally na kojemu je bilo 77 oldtimer vozila iz klubova regije, Đakovo, Slavonski Brod, Našice, Požega, Pleternica, Nova Gradiška, Brezik Našički, Ivanić Grad, Garešnica, Bjelovar, Zagreb, ali i iz susjednih država, Slovenije, Mađarske, BiH i Srbije. Okupili su se u Nuštru, u dvorcu Kuhen Belasy i uputili se defileom oldtimera uz policijsku pratnju, preko Ostrova, Gaboša, Jarmine, Ivankova, Retkovaca, Prkovaca, Šiškovaca, Cerne, Andrijaševaca, Rokovaca do Vinkovaca, na plato uz Bosut, ispred hotela Slavonija, gdje su bili izloženi svi ljepotani, sudionici mimohoda.

 

 

Dani Općine 2021.god.

U petak, 23. travnja 2021. godine na svečanosti povodom obilježavanja Dana Općine Jarmina nazočili su Ministar obrane Mario Banožić, zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić,  načelnik Općine Andrijaševci Damir Dekanić i drugi.

Svečanost obilježavanja Dana Općine Jarmina  započela je polaganjem vijenaca od strane izaslanstava za sve poginule u Domovinskom ratu kod Spomenika žrtvama Domovinskog rata, nakon čega je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Jarmina.

Svečano su uručeni ugovori za stipendiju studentima Općine, kao i plakete za izuzetna postignuća. Zlatnu plaketu za izuzetna ostvarenja u području razvoja sporta dobio je Matej Varga, za izuzetna ostvarenja i doprinos u razvoju kulture u području glume dobila je Slavica Varga dok je za izuzetna ostvarenja i doprinos u razvoju kulture ali u području literarnog stvaralaštva dobio Matej Delaš. Zlatnu plaketu također su dobili i to za izuzetna ostvarenja na području poljoprivrede Miroslav Mikulec, za doprinos u promicanju Jarmine Patricia Hanžek i za izuzetna ostvarenja na području znanosti Ivana Škrlec.

Za humanitarno djelovanje Srebrnu plaketu dobile su Andreja Cvilinder i Larisa Culi.

 

“Vlada Republike Hrvatske, kao i nebrojeno puta dosad, pokazala je kako joj je jedan od prioriteta ulaganje u znanje i u mlade generacije čije vrijeme tek dolazi. Stoga sam ponosan što su danas uručene stipendije našim studentima. To je sigurno jedan zalog za budućnost Općine Jarmine, ali i svih onih koji su stasali na području Vukovarsko-srijemske županije i koji će sutra doprinijeti i svojim boravkom ovdje, radom i znanjem”, rekao je ministar obrane Mario Banožić te podsjetio i na podršku koju Vlada RH konstantno pruža projektima na području Jarmine.

Podsjetivši kako je ova općina dala izniman doprinos u obrani Republike Hrvatske u Domovinskom ratu, ministar obrane kazao je kako je upravo Jarmina bila jedna od ključnih točaka hrvatskog otpora i obrane od velikosrpske agresije.

“Ovo područje bilo je od iznimnog značaja za obranu i Vinkovaca i okolnih sela, to je bila strateška točka jer znamo kako su upravo ovdje bile najtvrđe linije. Jarmina i Jarmičani te svi oni koji su bili na ovim položajima, uistinu su dali jedan svoj izniman doprinos u obrani Vinkovaca”, rekao je ministar te posebno zahvalio hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote u obrani Jarmine i cijele Hrvatske.

Na kraju, ministar Banožić čestitao je svim dobitnicima priznanja i plaketa: “Čestitam im na postignućima, doprinosu i nesebičnom zalaganju u radu za dobrobit lokalne zajednice, a svim stanovnicima Jarmine čestitam Dan općine te sve zajedno potičem da poučeni primjerom naših branitelja nastavimo graditi bolje i kvalitetnije društvo”.

 

 

 

Dani Općine 2019.god.

http://www.vusz.hr/novosti-najave-i-sluzbene-obavijesti/obiljezava-se-dan-opcine-jarmina

BICIKLIJADA
22. travnja 2019.

Savjet mladih Općine Jarmina, u sklopu programa povodom obilježavanja dana Općine Jarmina, po prvi puta organizirao je „Biciklijadu“. Program biciklijade sastojao se od rekreativne vožnje po zadanoj ruti koja je prolazila ulicama kao i pored bitnih obilježja sela Jarmina (zagorske hiže, škole, spomen obilježja, nogometnog igrališta…) do cilja, lovačke kuće.
Okupljanje je bilo ispred Doma talijanskog prijateljstva, gdje je uslijedila prijava sudionika. Svaki sudionik svojom prijavom ostvario je pravo sudjelovanja u nagradnoj igri te mogućnost osvajanja bicikla. Sudjelovati su mogli svi pod uvjetom da su došli biciklom. A došli su sve generacije, tu se moglo vidjeti brižnih roditelja koji su djecu vozili u sjedalicama, djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, mladih, žena i muškaraca srednje dobi, a i onih u kojima je još duh mlad nije nedostajalo.
Predvođeni vatrogasnim vozilom u 14:30 sati krenula je kolona s nešto više od 60 sudionika na rutu dugu više od 9 kilometara.
Tijekom vožnje, moglo se osjetiti zajedništvo i vidjeti sreća na licima sudionika, kao i usputnih polaznika. Može se reći kako su se ovom događaju svi radovali, posebno najmlađi.
Po dolasku na cilj uslijedilo je druženje uz osvježavajuće napitke i vruće lepinje. Po završetku okrijepe uslijedilo je izvlačenje te je sudionica pod rednim brojem 22. kući povezla novi bicikl.
Kako to nalaže slavonska duša, uz pjesmu i ples, tradicionalnim slavonskim kolom obilježili smo završetak biciklijade.

 

 

 

 

Dani Općine-25.obljetnica

U subotu je 21. travnja 2018., s početkom u 10 sati u Domu talijanskoga prijateljstva, Općina Jarmina svečanom sjednicom obilježila Dane Općine, a sjednici je prethodilo polaganje vijenaca pred spomenikom poginulim mještanima Jarmine u Domovinskome ratu.

Sjednici su nazočili umirovljeni general Hrvatske vojske Mladen Markač, saborski zastupnik Stevo Culej, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić i njegov zamjenik Josip Dabro, predsjednik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak, ravnatelj Radne skupine za fondove EU Ilija Cota, načelnik Općine Rokovci-Andrijaševci Damir Dekanić, načelnik Općine Privlaka Darko Galić, načelnik Općine Jarmina Andrija Draganić sa zamjenikom Stjepanom Benčićem, predsjednikom Vijeća Dragutinom Culijem i ostalim članovima, te predstavnici udruga na području Općine Jarmina.U dvosatnom su programu, povodom dvadeset pete godišnjice rada, gosti čestitali uspješan rad Općine, a članovi su Vijeća dodijelili sedam stipendija i dvije novčane nagrade studentima za akademsku godinu 2017./18., uručili predstavnicima udruga na području Općine Jarmina ugovore o dodjeli financijskih sredstava te tradicionalno dodijelili Zlatne plakete mještanima koji su svojim radom u ovoj godini doprinijeli razvoju svoga mjesta.

Za doprinos u razvoju športa Zlatnu je plaketu primio Saša Šest, za  izniman doprinos u razvoju poljoprivrednih gospodarstava Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo „Velimir Sedlar“, za prvo mjesto na državnom natjecanju srednjih škola iz obrazovnog sektora poljoprivrede Borna Kadoić, za sudjelovanje na državnom natjecanju osnovnih škola iz biologije i fotografije Klara Crčić te za humanitarno djelovanje, razvoj društvenih odnosa i gašenje požara u hrvatskome priobalju Andrian Draganić.

Završetkom svečane sjednice, svi prisutni uputili su se do pomoćnog igrališta nogometnog kluba na pokaznu vježbu DVD-a Jarmina.

Druženje je nastavljeno najprije u Domu talijanskoga prijateljstva uz domjenak za sve posjetitelje, a u organizaciji udruga tijekom cijelog dana za sve mještane i goste pobrinuli su se iz Športsko boćarskog kluba „Jozef“  te organizirali  prigodno druženje uz turnir i roštilj.

Na području Općine Jarmina natjecanja su nastavljena tijekom cijeloga dana i nedjelje 22. travnja na prostorima Športsko ribolovnog društva „Crvenperka“ gdje se odvijao Memorijalno ribičko natjecanje „Tomo Koledić“.  Sjećanjem na davna vremena i željom za bolje dane završeno je još jedno prigodno obilježavanje Dana Općine Jarmina.

Dani Općine 2017. god.

Dana 21. travnja 2017. godine obilježeni su Dani Općine Jarmina.

Povodom toga načelnik, vijećnici, gosti i predstavnici udruga na području Općine, položili su vijence i zapalili svijeće na Spomeniku žrtvama Domovinskoga rata.

Nakon polaganja održana je Svečana sjednica na kojoj su prisustvovali gđa. Gabrijela Žalac, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU, gosp. Božo Galić,župan VSŽ, gosp. Željko Cirba, zamjenik župana, gosp. Tomo Čuljak, potpredsjednik HDZ-a, gosp. Dražen Milinković, direktor VVK d.o.o. i predsjednik županijskog odbora HDZ-a, gosp. Josip Dabro, kandidat za zamjenika župana VSŽ-a i predsjednik ŽO mladeži HDZ-a VSŽ, gosp. Ivan Šarić, gradonačelnik Otoka, predstavnici udruga na području Općine Jarmina te mještani.

Na sjednici su uručeni ugovori stipendistima za ak. god. 2016./2017. te donacije OŠ „Matija Gubec” za uređenje školske zelene površine te rimokatoličkoj župi sv. Ana, Maradik, za dovršetak izgradnje crkve.

Dodijeljena su priznanja zaslužnim građanima i udrugama na području Općine:

  • Petar Bručić, za doprinos u promicanju položaja i ugleda općine Jarmina
  • NK Borinci, za doprinos u razvoju nogometa
  • Dražen Milinković, za doprinos u razvoju gospodarstva
  • OPG Tomislava Varge, za doprinos u razvoju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava
  • Vanessa Šegec, za postignuće rezultata u taekwandou
  • Petra Draganić, za doprinos u volonterskom radu

Posebno priznanje dodijeljeno je Udruzi katoličkih izviđača Jarmina za 20. godina djelovanja.
Nakon sjednice, u probni rad pušten je Regionalni vodovod Istočne Slavonije, krak sjever kojim je obuhvaćena Jarmina.

Dan Općine 2016.god.

Dani Općine 2014.god.

Dani Općine 2013.god.

Dana 20. travnja 2013.g. obilježen je dan Općine Jarmine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima i svim poginulim u obrani Općine Jarmina nakon čega je u Domu talijanskog prijateljstva održana svečana sjednica koju je vodio Vladimir Klarić.

Gosti su bili Tomislav Čuljak, podpredsjednik Hrvatskog sabora, župan Božo Galić, predstojnik ureda župana Marinko Beljo, gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić i načelnik Općine Nijemci Ivica Klem.

Ove godine obilježena je 20. godišnjica postojanja Općine Jarmina na što je i podsjetio načelnik Andrija Draganić. Na sjednici su svečano uručene stipendije za troje studenata te su dodijeljene plakete. Srebrnu plaketu dobio je Mirko Delaš (umirovljeni učitelj i ravnatelj osnovne škole, od 1978.g. predsjednik Mjesne zajednice Jarmina, a od 1993. do 1997. bio je predsjednik Općinskog vijeća Jarmine), Roberto Colombo (kao priznanje za doprinos u humanitarnom djelovanju i društvenom odnosu). Zlatnu plaketu dobili su Sportsko ribolovno društvo  «Crvenperka», Građevinska tvrtka «Mali zidar d.o.o.» te paraolimpijac Stanko Piljak. NačelnikAndrija Draganić također je dobitnik zlatne plakete za dvadeset godina nesebičnog rada i djelovanja u društveno-političkom životu. Generalu Mladenu Markaču, dodijeljena je Povelja počasnog građanina Općine Jarmina koju je u njegovo ime preuzeo njegov izaslanik Antun Blažević, predsjednik Središnjeg odbora u krovnoj udruzi Specijalne policije.

U okviru obilježavanja Dana Općine Jarmina, u petak 19. travnja, u dvorani bivšeg kina Jarmina, članovi Dramskog amaterskog kazališta KUD-a Lobor, iz Zagorja, odigrali su komediju Gospodar je zvonel. U subotu, 20. travnja, na sportsko-rekreacijskom centru i bočalištu organiziran je prigodni program i cjelodnevno druženje gostiju, sudionika i mještana Jarmine. Na prostoru Etno sela Malo zagorje, ZKZ Zagorje v srcu, nastupila su kulturno-umjetnička društva i limena glazba iz Bedekovčine i Lobora iz Zagorja. Gosti i njihovi domaćini u tradicionalnom mimohodu prošetali su ulicama do crkve Sv. Vendelina gdje je svetu misu služio župnik Josip Matanović. Nakon mise u dvorani bivšeg kina priređen je glazbeno-plesni program gostiju i KUD-a Zvonko Ban iz Jarmine.

Dani Općine 2012.god.

Dani Općine 2011.god.

Dani Općine 2010.god.

Dani Općine 2009. god.

U subotu i nedjelju, 18. i 19. travnja, svečano je obilježen Dan Općine Jarmina
Kod spomenika poginulim braniteljima i svim poginulima u obrani Jarmine vjence su položili župan Božo Galić i naćelnik Općine Andrija Draganić, zajedno sa suradnicima, članovima Poglavarstva i Vijeća Općine.
Na sportsko-rekreacijskom centru organizirano je cijelodnevno druženje mještana sa članovima lovačkog i ribolovnog društva iz Jarmine, uz sportske aktivnosti i prigodni domjenak.
Na mjestu budućeg etno sela u središtu Jarmine okupili su se mještani i gosti članovi KUD-ova iz Hrvatskog Zagorja čime je započela manifestacija Zagorje v srcu, u organizaciji KUD-a «Zvonko Ban» Jarmina.
Nakon toga mještani i njihovi gosti u povorci su krenuli do crkve Sv. Vendelina gdje je svetu misu služio svećenik Boško Lusavec.
Nakon svete mise i mimohoda održan je prigodni program u Domu kulture. Ove godine gosti manifestacije bili su KUD-ovi iz Lobora i Velikog Trgovišća, KUD I Kuburaško društvo iz Đurmaneca, te limene glazbe iz Mača i Bedekovčine, nakon čega je priređena zajednička večera.

Arhiva vijesti