Župan Željko Kolar u petak 28.veljače 2020.god. posjetio je Općinu Jarmina. U sklopu posjeta dogovoreno je da će se ovogodišnji Dani Općine Jarmina sredinom travnja održati pod nazivom Zagorje u Jarmini.

Među raznim planiranim događanjima u sklopu održavanja Dana Općine organizirati će se prigodni koncert zagorskih glazbenika, koji će uz potporu Krapinsko-zagorske županije te u organizaciji Radija Kaj, u “najistočnijoj zagorskoj općini” biti održan 19. travnja, te nastavak akcije Dajmo djeci korijene i krila, u sklopu koje će djeca iz osnovne škole “Matija Gubec” Jarmina biti darovana tradicionalnim dječjim drvenim igračkama s područja Marije Bistrice.

Načelnik Općine Jarmina Andrija Draganić i predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Culi zajedno sa Županom Kolarom i  direktorom Radija Kaj Dragom Gradečakom  položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te obišli Zagorsku hižu u Jarmini, gradilište dječjeg vrtića i budući Dom hrvatskih branitelja.