Ugovore iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, vrijedne 5,8 milijuna kuna uručila je u utorak 06.04.2021.god. u Otoku  ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak predstavnicima 27 vukovarsko-srijemskih jedinica lokalne samouprave.
 

Riječ je o sredstvima državnog proračuna namijenjenih uređenju cesta i staza, energetskoj obnovi pojedinih objekata, njihovoj sanaciji ili rekonstrukciji i drugom.

I ovo je pokazatelj politike ravnomjernog razvoja koja se provodi duži niz godina, a kroz slične programe samo u Vukovarsko-srijemsku županiju do sada je uloženo 386 milijuna kuna, rekla je ministrica Tramišak dodavši da su u toj županiju iz EU fondova realizirani ili se realiziraju projekti vrijedi 3,5 milijardi kuna.

Ministrica je Izrazila  uvjerenje  da će se kvalitetnim projektima, a suradnjom jedinica lokalne i regionalne samouprave s ministarstvima, ulaganja nastaviti i u idućem programskom razdoblju 2021.-2027. te doprinijeti gospodarskom, društvenom, socijalnom i demografskom oporavku županije.

Sanacija i održavanje nerazvrstane ceste u ulici J. J. Strossmayera provditi će se kroz tri faze:

– kroz fazu I- Projekta sanacije i održavanja nerazvrstane ceste u ulici J. J. Strossmayera – izvode se radovi od tzv. Kapitalne do Dječjeg vrtića Jarmina. Projektom će se sanirati 400,00m ceste uz odvodnju ugraditi će se 387m kanalizacijskih cijevi.
Ukupna vrijednost projekta-faza I je 1.836.467,26kuna
Sa MRRFEU potpisan je Ugovor o sufinanciranju projekta u iznosu od 450.000,00 kuna, te se uskoro očekuje uplata navedenog iznosa.
Za najpovoljnijeg izvoditelja radova odabran je Cestorad d.d. iz Vinkovaca.

– kroz fazu III- Projekta sanacije i održavanja nerazvrstane ceste u ulici J. J. Strossmayera – izvoditi će se radovi od ulice M. Gupca do mjesnog groblja u ukupnoj dužini od 252,52m ceste, nogostupa i odvodnje.
Ukupna vrijednost projekta-faza III je 1.517.609,50kn
Načelniku Općine Jarmina uručen je danas Ugovor o financiranju projekta Sanacija i održavanje nerazvrstane ceste u ulici J. J. Strossmayera-faza III. u iznosu od 200.000,00kuna.