U projektu obilazaka prostora zahvaćenih Domovinskim ratom na kojima su zabilježena velika stradavanja hrvatskih branitelja i civila, dana 23.10.2021.godine UDIVDR Bedekovčina organizirala je jednodnevni posjet gradu heroju Vukovaru i općini Jarmina kojeg su pohodili članovi udruge i ispred udruge partnera  i 5 članova UDVDR Krapinsko-zagorske županije.

         Posjeta je obuhvatila polaganje vijenaca i paljenje lampiona u gradu heroju Vukovaru na Ovčaru, memorijalnom groblju i križu na Dunavu, a u općini Jarmina na mjestu stradavanja branitelja iz Varaždinske županije te kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u centru općine Jarmina.

Dugogodišnja suradnja braniteljskih udruga prilikom koje se svake godine održavaju međusobne posjete braniteljskih udruga, hrvatski branitelji članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije kao potporu u radu braniteljske udruge u Jarmini poklonili 5 stolnih računala.

Na prigodnoj svečanosti u prostorijama vatrogasnog doma u Jarmini načelniku općine Jarmina ujedno i predsjedniku UDIVDR Općine Jarmina Goranu Ilekoviću predsjednik UDVDR Krapinsko-zagorske županije Josip Horvatin, mr.crim. uručio je Odluke o donaciji uz prigodne poklone.

U projektu Informatičkog opismenjavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije u proteklih 11.godina provođenja projekta, hrvatskim braniteljima, braniteljskim udrugama te udrugama civilnog društva donirano je preko 800 komada računala.

Cjelodnevni obilazak Slavonije završio je zajedničkim ručkom članova braniteljskih udruga te skorim međusobnim druženjima kako organiziranom tako i pojedinačnim.