31. ožujka 2022. godine održano je svečano uručivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022.

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je i za 2022. godinu Javni poziv općinama indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine i ostalima za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna.

Općina Jarmina  prošla je  na Javnom pozivu te su joj temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2022. godini odobrena financijska sredstva u maksimalnom iznosu od 220.000,00 kuna. 

Načelnik Ileković, nakon uručivanja Ugovora posjetio je Krapinsko-zagorsku županiju, te sa županom Željkom Kolarom održao radni sastanak. Razgovaralo se o nastavku daljnje uspješne suradnje, te o posjeti župana Kolara sa izaslanstvom Općini Jarmina na obilježavanje Dana općine Jarmina 21.travnja 2022.godine.