09. srpnja 2022. god. obilježen je Dan hrvatskih branitelja Općine Jarmina

Uz obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i članove Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Jarmina, obilježavanju su nazočili izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Stipe Rimac, ministar obrane Mario Banožić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, izaslanik župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Dujić, v.d. zapovjednika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadir Valentin Skroza, načelnik Općine Jarmina i predsjednik UDIVDR-a Jarmina Goran Ileković, zapovjednici ratnih postrojbi, brigada i policijskih uprava, gradonačelnici i načelnici te predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ratnih postrojbi.

Čestitajući Dan hrvatskih branitelja općine Jarmina u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministar Banožić rekao je:

„Prenosim vam pozdrave predsjednika Vlade i njegove zahvale za sve ono što ste činili za vrijeme Domovinskog rata kako bi danas živjeli u slobodnoj, sigurnoj i cjelovitoj hrvatskoj državi. Svi članovi Vlade daju i uvijek će davati podršku hrvatskim braniteljima.“

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar rekao je da je “Slavonija branila cijelu Hrvatsku i to nikada nećemo zaboraviti” te dodao kako je ponosan na to što je više od 11 tisuća zagorskih branitelja sudjelovalo u Domovinskom ratu.

Načelnik općine i predsjednik UDIVDR-a Jarmina Goran Ileković istaknuo je važnost Jarmine u Domovinskom ratu i ponos što su sudionici stvaranja države Hrvatske. “Današnji dan posvećujemo onima koji su dali ono najvrjednije, svoje živote za višestoljetni san hrvatskoga naroda o samostalnoj i neovisnoj državi Hrvatskoj. Ponosan sam što smo mi branitelji okosnica i temelj hrvatske države. Uspjeli smo pobijediti daleko jačeg i nadmoćnijeg neprijatelja jer smo imali vjeru i nadu. Danas svi zajedno moramo raditi na poboljšanju i boljitku društva u cjelini, ali isto tako sve ono što je krvlju stečeno moramo prenijeti budućim generacijama i upoznati ih s istinskim vrijednostima Domovinskog rata”