Dana 20.04.2023.god. obilježen je Dan  općine Jarmina.  Obilježavanje je započelo  odavanjem počasti za sve poginule u Domovinskom ratu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika žrtvama iz Domovinskog rata.

 

Nastavilo se otvorenjem novog dječjeg igrališta,  te vanjskog vježbališta  kojeg su otvorili Željko Kolar, župan krapinsko-zagorski i načelnik općine Jarmina Goran Ileković.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i priznanja Općine. Ovogodišnji laureati su: Klara Crčić – Zlatna zlatna plaketa za izuzetno ostvarenje na području kulture i znanosti, Kristijan Nemec – Zlatna plaketa za izuzetno ostvarenje na području znanosti, Željko Varga – Srebrna plaketa za izuzetno ostvarenje na području kulture, NK Borinci – Zlatna plaketa za izuzetno ostvarenje na području sporta, Robert Babić – Zlatna plaketa za izuzetan doprinos u sportu i radu s mladima, Josip Mikulec – Zahvalnica za doprinos vizualnom izgledu Jarmine i izgradnja svetišta.

Župan Kolar proglašen počasnim građaninom Jarmine, najistočnije zagorske općine

U svom je govoru župan Kolar istaknuo kako su korijeni uvijek korijeni te da veza Zagoraca, koji su došli poslije Drugog svjetskog rata u Jarminu i tu formirali svoje obitelji te srasli sa slavonskom ravnicom, s njihovim zavičajem još uvijek postoji i postojat će.