U Jarmini je u subotu, 20. travnja 2024. godine, svečano obilježen Dan Općine i Dan hrvatskih branitelja Općine Jarmina

Na obilježavanju Dana Općine i Dana hrvatskih branitelja načelnik općine Jarmina Goran Ileković ugostio je brojne visoke uzvanike iz cijele države, obitelji poginulih i nestalih u Domovinskom ratu te mnogobrojne braniteljske udruge.

Program je počeo odavanjem počasti kod spomenika poginulim vojnim i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu, nastavljen je misom koju je u crkvi sv. Vendelina Opata predvodio župnik Antun Farkaš, a prije svečane sjednice Općinskog vijeća održano je i otvaranje Doma hrvatskih branitelja i novouređeno sportskog terena. U presijecanju vrpce općinskom načelniku Goranu Ilekoviću pomogla su dva župana, župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić i župan Krapinsko-zagorski Željko Kolar.

Sve okupljene na svečanoj sjednici pozdravio je i načelnik Općine Jarmina Goran Ileković, župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, župan Krapinsko-zagorske Željko Kolar te u ime Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, a među okupljenima na obilježavanju Dana Općine bili su i generali Mladen Markač, Josip Černi i Mirko Horvatin – ratni zapovjednik Specijalne jedinice policije Barun Zlatar

Ovom su prilikom dodijeljena i ovogodišnja općinska priznanja. Zlatna plaketa za unapređenje lokalne samouprave pripala je Đuri Hlebu, Tomislavu Delašu uručena je zlatna plaketa za humanitarni rad i društvene odnose, kao i župniku Antunu Farkašu. Za promicanje kulture zlatnu plaketu dobio je Petar Dumbović, a Mija Behin dobitnica je srebrne plakete za ostvarene rezultate u sportu.